Menu
Mitchell Duke, kampens store spiller, jubler etter å ha sendt Australia opp i 1-0 mot Tunisia i VM i Qatar lørdag. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Australia vant 1-0 i sliteseier over Tunisia i VM

En lekker heading fra Mitchell Duke i første omgang og et strukturert Australia-forsvar ble utslagsgivende da australierne slo Tunisia 1-0 i VM lørdag.

Av NTB | 26.11.2022 13:07:26

Sport: Tunisia fikk en god start på mesterskapet i Qatar da de spilte uavgjort mot Danmark i første kamp tirsdag. Australia lå på sin side sist i gruppen etter at de tapte for Frankrike.

Første omgang var jevn og uten de største sjansene, men Australia kunne gå til pause med 1-0. Tunisia jaktet innbitt utligningen og seier de siste 45, men et defensivt og kompakt «Socceroos» lot seg ikke overliste.

Tunisia møter Frankrike i neste kamp, et oppgjør de må vinne skal de henge med i kampen om åttendedelsfinale. Australia møter Danmark. Senere lørdag møtes Frankrike og Danmark i den andre kampen i gruppa.

Men brølet fra tribunene skulle ikke hjelpe Tunisia opp i føringen. Kampens første (og eneste) mål fikk Australias og kampens gigant Mitchell Duke æren av å sette inn, da han headet ballen i en herlig bue over keeper Aymen Dahmen etter 23 minutter.

Rett før hvilen fikk Tunisias spiss Issam Jebali to gedigne målmuligheter, men den tidligere Rosenborg-spilleren brente begge. Han misset også en stor mulighet rett før pause mot Danmark.

En noe slukørret Duke tuslet av banen til applaus fra den undertallige Australia-fansen. Inn kom Jamie MacLaren, spissen som har banket inn mål på bestilling og blitt toppscorer i hjemlig liga tre ganger på rad de siste sesongene.

Tunisia fortsatte å kjøre, men friske bein hos australierne på topp gjorde at tunisierne ikke kunne sende alt i angrep. De siste ti minuttene av ordinær tid foregikk nesten utelukkende på Australias banehalvdel, men Arnolds menn klarte å ri av den nordafrikanske stormen og sikre 1-0-seier.

Første omgang var jevnspilt med tøffe tak, men det var mer fyrverkeri på tribunen enn på gressmatta takket være de tunisiske supporterne. Også mot Danmark gjorde de ihuga nordafrikanerne seg bemerket, noe som ikke utenkelig satte en støkk i danskene i en kamp som endte 0-0.

Tunisia gikk hardt ut etter hvilen, og Australia ble hengende litt i tauene det første kvarteret. Halvveis i omgangen måtte «Socceroos»-sjef Graham Arnold gjøre et dobbeltbytte for å hindre stive bein og mål imot.

(©NTB)

Flere nyheter: