Menu
En farmasøyt fyller opp en sprøyte fra et glass med Modernas koronavaksine i Antwerpen i Belgia. Arkivfoto: Virginia Mayo / AP / NTB

Australia sikrer seg 25 millioner Moderna-doser

Australia har inngått en kontrakt med legemiddelselskapet Moderna for å sikre seg 25 millioner doser med koronavaksine.

Av NTB | 13.05.2021 05:39:36

Medisin og helse: Avtalen om fatter 10 millioner doser til levering i år, og 15 millioner doser neste år, opplyser Moderna.

Statsminister Scott Morrison sier at den første forsendelsen kan ventes i siste kvartal i år. Moderna-vaksinen blir trolig anbefalt personer under 50 år, opplyser han.

Fra før har Australia en avtale med Pfizer/Biontech om levering av 20 millioner vaksinedoser. Videre har landet en avtale med AstraZeneca om levering av 3,8 millioner doser, samt 50 millioner doser som skal lages i Australia.

Australias mål var å sette 4 millioner doser før april, men tall for inneværende uke viser at det er satt kun 2,8 millioner doser. Regjeringen legger skylden på forsinkede leveringer fra utlandet.

Jane Halton, som leder landets covid-19-kommisjon, ønsker Moderna-avtalen velkommen og sier regjeringen bør vurdere å bygge en fabrikk slik at vaksinen kan produseres lokalt i stedet for å vente på å få tilsendt vaksiner.

(©NTB)

Flere nyheter: