Menu
Australia har meldt inn mer ambisiøse klimamål til FN. Nå skal landet kutte klimagassutslippene med 43 prosent innen 2030, sier statsminister Anthony Albanese. Foto: Mark Baker / AP / NTB

Australia melder inn strengere klimamål til FN

Australia har meldt inn mål til FN om å redusere landets utslipp av klimagasser med 43 prosent innen 2030, sier statsminister Anthony Albanese.

Av NTB | 16.06.2022 04:31:01

Vær: Albanese sa torsdag at han har kontaktet FN for å melde inn det nye nasjonale utslippsmålet.

Han beskriver målet, et hopp fra tidligere ambisjoner om kutt på mellom 26 og 28 prosent, som et fornuftig økonomisk valg som vil gi «investeringssikkerheten» næringslivet trenger.

Det legger til rette for at Australia kan ha en «velstående framtid, en framtid drevet på renere, billigere energi», sa Albanese.

Klima har vært en het potet politisk i Australia, en av verdens største produsenter av kull og gass. 51 prosent av landets elektrisitet kommer fra kull.

Mer enn et tiår med politisk kamp, kjent lokalt som «klimakrigene», førte til at Australia ble stemplet internasjonalt som en etternøler, delvis fordi landet ikke har vært villig til å fase ut kull innen 2030.

Albanese lovte i valgkampen å gjøre slutt på «klimakrigene» og å gjøre Australia til en viktig aktør i den globale klimakampen.

(©NTB)

Flere nyheter: