Menu
Australias statsminister Scott Morrison har holdt igjen en god stund med å stenge bedrifter og skoler i landet sitt for å holde økonomien gående, men nå stenger etter hvert også Australia det som ikke er ytterst nødvendig å holde gående. Foto: Peter Parks / AP / NTB scanpix

Australia med ny krisepakke og strenge tiltak

Australias statsminister kunngjorde søndag en ny krisepakke på 437 milliarder kroner for å sikre små bedrifter og la fram nye tiltak mot smittespredning.

Av NTB | 22.03.2020 03:01:36

Medisin og helse: Scott Morrison forklarte i en direktesendt tale at den andre krisepakken landet nå setter inn i forbindelse med koronaviruset, skal forhindre konkurser de kommende seks månedene.

Den nye krisepakken er på 66 milliarder dollar, slik at den totale summen nå er 189 milliarder dollar, over 1.250 milliarder kroner etter dagens kronekurs. Det tilsvarer omkring 10 prosent av Australias økonomi, ifølge ABC News.

Den siste økonomiske støtten går nå til kafeer, puber, hoteller, teatre, kinoer, treningssentre og andre bedrifter som har med aktivitet og underholdning å gjøre, som har måttet stenge den siste tiden for å forhindre smittespredning. Trygd- og pensjonsutbetalinger skal også sikres av pengestøtten.

Australiere fikk søndag videre beskjed om å unngå all innenlands reising som ikke er strengt nødvendig.

Strengere, lokale tiltak vil komme de nærmeste dagene i tillegg til de nasjonale påleggene, varslet regjeringen.

De mest folkerike delstatene Victoria og New South Wales vil trolig gå for en stenging av alle bedrifter som ikke er av kritisk betydning fra tirsdag, også skoler.

(©NTB)

Flere nyheter: