Menu
Reisende møtes av soldater på flyplassen i Sydney og sendes til karantenehotell. Fra 1. november oppheves kravet om hotellkarantene. Foto: Mark Baker AP / NTB

Australia dropper hotellkarantene

Sydney og delstaten New South Wales i Australia opphever fra neste måned kravet om hotellkarantene for alle som reiser inn i landet.

Av NTB | 15.10.2021 04:37:34

Medisin og helse: Australias grenser har vært stengt i 19 måneder for å hindre spredningen av koronaviruset. Det har blant annet betydd at titusener av australiere er strandet i utlandet uten mulighet for å komme hjem.

Med gjeldende regler må alle som reiser inn i Australia ha en god grunn til å få tillatelse, og må dessuten ut med tusener av dollar til et 14 dager langt opphold, isolert på et rom på et karantenehotell.

Statsminister Dominic Perrottet i New South Wales sier at fra 1. november vil alle som er fullvaksinert, måtte teste seg før de går om bord i flyet, men ved ankomst i Sydney vil de ikke lenger måtte gå i karantene.

Dermed ligger det an til at Australia åpner opp raskere enn planlagt. Den opprinnelige planen gikk ut på at grensene skulle åpnes gradvis, og at bare australiere og folk med permanent opphold ville slippe inn i første omgang. De ville måtte i karantene hjemme.

Men åpningen gjelder ikke alle delstatene. Blant annet vil Western Australia med Perth fortsatt holde grensene lukket.

Sydney har vært nedstengt i over 100 dager og opphevet først nedstengningen mandag slik at de 73 prosent som er fullvaksinert, kan gå på restaurant, til frisør og på shopping.

Hovedstaden Canberra opphevet sin nedstengning fredag etter at 99 prosent av alle over tolv år er vaksinert med minst en dose, og 76 prosent er fullvaksinert.

(©NTB)

Flere nyheter: