Menu
Anders og Jørgen Aukland gikk mildt sagt en lang skitur fra lørdag til søndag. Med seg hadde de Joar Thele. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Aukland-brødrene og Joar Thele gikk 516 kilometer på ski

Søndag fullførte Joar Thele, Anders Aukland og Jørgen Aukland 516 kilometer på ski. Det er etter alt å dømme ny verdensrekord.

Av NTB | 29.03.2020 22:17:31

Sport: Den siste tiden har flere langrennsutøvere kjempet om å gå lengst på ski. Da Aukland-brødrene og Thele startet turen lørdag klokka 13.00, var målet å gå så langt at ingen ville slå dem.

Etter 31 og en halv time rundt vannet Gjerdingen i Nordmarka lød konklusjonen på 516 kilometer. Én runde var seks kilometer lang.

– Vi hadde fortsatt litt mer å gå på, men det var på tide å komme seg hjem, sier Anders Aukland til NRK.

– Vi lå ikke på bakken da vi var ferdig, men vi ville ta rekorden. Vi var fornøyde på slutten, da vi hadde gått så lenge og stått i skidressen i 31 timer, fortsetter Aukland.

Tidligere på dagen fullførte Eirik Asdøl en tur på 376 kilometer på snaut 19 timer.

– Det er Anders Aukland i et nøtteskall. Broren er jo likedan, men han var litt skeptisk, for han har ikke helt det fysiske grunnlaget som før, men han har det mentale på plass. Joar er jo samme typen og elsker det når det er langt og hardt, sier Bøen.

Bjørn Løkken fra Harestua tilbakela 513,5 kilometer på ski i 1983, noe som omtales som verdens lengste sammenhengende skitur. Han brukte 48 timer.

Turen tilsvarer den korteste kjøreruten mellom Bærum og Trondheim.

Thele og Aukland-brødrene hadde med seg to hjelpere, et smørebord og forsyninger til en 30 timer lang tur på forsøket. Ole Kristian Bøen i serviceapparatet er kraftig imponert.

(©NTB)

Flere nyheter: