Menu
Daniel Abt feirer seier i et Formel E-løp i Mexico by. Nå har han fått sparken av sin arbeidsgiver Audi etter at han jukset i et virtuelt billøp. Foto: Marco Ugarte, AP / NTB scanpix

Audi sparket Abt etter juks i virtuelt billøp

Den tyske racerføreren Daniel Abt har fått sparken av sin arbeidsgiver Audi etter at han i helgen ble tatt i juks under et virtuelt løp i Formel E-serien.

Av NTB | 26.05.2020 22:18:00

Sport: Abt ble avslørt for å ha latt en profesjonell videospiller overta hans sete under løpet. Arrangøren fattet mistanke da Abt både i kvalifisering og løp plutselig kjørte mye bedre enn i noen av de fire foregående løpene.

Audi meldte først at Abt var blitt suspendert, men den tyske avisen Bild skrev at 27-åringen hadde fått sparken. Tirsdag kveld bekreftet Abt selv at han er ferdig som Audi-fører.

– Min virtuelle synd har konsekvenser i den virkelige verden. Jeg hadde en samtale med Audi, og vi går hver vår vei heretter, sa han.

Han er den mest suksessrike tyske Formel E-føreren, med 10 løpsseirer på merittlista.

– I femte runde av Race at Home Challenge 23. mai kjørte ikke Daniel Abt selv verken i kvalifisering eller løp, men han overlot dette til en profesjonell videospiller. Han har bedt om unnskyldning og godtatt diskvalifikasjonen, men integritet, åpenhet og etterlevelse av regler har høyeste prioritet for Audi, og derfor har vi besluttet å suspendere ham med øyeblikkelig virkning, het det i en uttalelse fra laget.

Arrangøren fratok Abt alle hans oppnådde poeng og ila ham en bot på 10.000 euro som skal gå til en veldedig organisasjon.

(©NTB)

Flere nyheter: