Menu
Dette skjermbildet, tatt fra en video offentliggjort av kringkasteren Televisión Pública Argentina, viser en mann som synes å rette en pistol mot visepresident Cristina Kirchner. Påtalemyndigheten mener det er snakk om et planlagt attentat. Foto: Televisión Pública via AP / NTB

Attentat mot Argentinas visepresident skal ha vært planlagt

Mannen som er tiltalt for å ha forsøkt å skyte Argentinas visepresident Cristina Kirchner, planla angrepet sammen med kjæresten, ifølge dommeren i saken.

Av NTB | 08.09.2022 04:20:42

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen, Fernando Sabag Montiel, skal sammen med kjæresten Brenda Uliarte ha forsøkt å likvidere Kirchner etter å ha lagt planer for attentatet, sier dommer Maria Eugenia Capuchetti i tiltalen mot de to, ifølge nyhetsbyrået Telam.

Video av hendelsen viser visepresident Kirchner som går ut av bilen utenfor boligen sin før hun blir omringet av støttespillere. Så retter en mann ut armen, bevæpnet med en pistol, og visepresidenten dukker.

Folkene rundt mannen framstår sjokkert på videoen, og det blir oppstyr.

Ifølge den argentinske regjeringen skal det ha vært fem kuler i magasinet på pistolen til Montiel da han trakk av, men det gikk ikke av noe skudd.

(©NTB)

Flere nyheter: