Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Åtte uker i varetekt etter drap

Det blir ytterligere åtte ukers varetekt for de to 23-åringene siktede i Regestrand-saken. Det fremkommer i en fengslingskjennelse fra Jæren og Haugaland tingrett denne uken.

Av Egil M Solberg | 23.07.2020 10:21:01

Regestrand-saken: Mandag 9. desember i fjor ble 44 år gamle Sigbjørn Sveli funnet drept på Regestranden i Sola kommune, melder Aftenbladet.

Tre unge menn ble tidlig pågrepet og siktet i saken som fra første stund har blitt etterforsket som en drapssak.

To av de tre er siktet for drap eller medvirkning til drap og har siden den gang sittet i varetekt. Den tredje er siktet for medvirkning til ran og grov frihetsberøvelse. Han ble løslatt fra varetekt i midten av februar.

I fengslingskjennelsene fra Jæren og Haugaland tingrett kom det frem denne uken at påtalemyndigheten har fremmet ønske om ytterligere åtte ukers varetekt for de to siktede.

Den ene holdes nå fengslet til 15. september, og den andre til 15. oktober.

Bakgrunnen for forskjellen er at sakene behandles i to forskjellige tingretter, opplyser politiadvokat Sondre Johannesen Hauge til Aftenbladet.

Påtalemyndigheten viser også til at de siktede bør holdes i varetekt for å motvirke utrygghet i befolkningen, og at en løslatelse vil være støtende for allmennhetens rettsfølelse.

Rettssaken forventes å finne sted tidlig høst 2020. Det betyr i praksis at de to 23-åringene blir sittende i varetekt frem til rettssaken, skriver avisa.

Flere nyheter: