reklame for smiaa
Menu
Skadde personer fraktes vekk fra Mayfair Mall i ambulanser etter en skyteepisode fredag. Foto: WISN-TV via AP/NTB

Åtte skadd i skyting på kjøpesenter i Wisconsin

Flere personer ble fredag skutt på et kjøpesenter i en forstad til Milwaukee i delstaten Wisconsin. Gjerningspersonen er ikke pågrepet.

Av NTB | 21.11.2020 01:08:01

Kriminalitet og rettsvesen: På en pressekonferanse fredag kveld opplyste politisjefen i Wauwatosa at åtte personer er skadd, en av dem er en tenåring. Gjerningspersonen var ikke på stedet da politiet ankom, sier politisjefen.

Politisjefen opplyser at det florerer flere falske rykter om gjerningspersonens identitet, men at det politiet vet er at det dreier seg om en hvit mann i 20- eller 30-årene som ennå ikke er identifisert eller pågrepet.

– Vi vet ikke om skytteren fortsatt er i kjøpesenteret, sier politisjef Barry Weber på pressekonferansen.

De skadde er fraktet til sykehus, men ingen av dem skal ha livstruende skader.

Ordføreren i Wauwatosa bekrefter i en uttalelse til WISN-TV at flere personer er skutt, men sier det ikke har kommet meldinger om at noen er livstruende skadd.

Milwaukee Journal Sentinel melder at en av de første politibetjentene som ankom stedet fant to personer som var skutt.

– Vi jobber midt i kjøpesenteret, så vi så ingenting. Vi hørte en høy lyd, og forsto at det var skyting. Vi løp i sikkerhet. Jeg håper politiet finner oss snart, sier Jocelyn til WISN-TV på telefon fra innsiden av bygget.

Hun opplyser at de hørte minst 15 skudd før de gikk i dekning. Flere ganger underveis i intervjuet forteller hun at hun hører skriking utenfor sikkerhetsgjerdene hun gjemmer seg bak.

Intervjuet ble avbrutt da politiet kom til området hun og flere andre gjemte seg i. De ble bedt om å ta hendene i været og la seg eskortere ut av bygget.

Skytingen startet rundt klokken 15 fredag. Politiet opplyste til nyhetsbyrået AP at det dreier seg om «en svært aktiv situasjon» på Mayfair Mall i Wauwatosa utenfor Milwaukee.

Flere politienheter tok seg inn i bygget i jakten på gjerningspersonen. Samtidig evakuerte de personer som hadde gjemt seg inne i bygget da skytingen startet.

(©NTB)

Flere nyheter: