reklame for Sheiken Bowling
Menu
Åtte personer mistet livet i trafikken i november. Bildet er fra en minnemarkering på E18 for dem som har opplevd en trafikkulykke. Foto: Kyrre Lien / NTB

Åtte personer mistet livet i trafikken i november

Åtte personer mistet livet i trafikken i november. Til sammen har 86 personer mistet livet i trafikkulykker i år, åtte færre enn samme periode i fjor.

Av NTB | 01.12.2020 08:23:02

Ulykker og naturkatastrofer: I november har fire bilførere, to fotgjengere, en mopedist og en elsparkesyklist mistet livet, viser nye tall fra Trygg Trafikk. Seks menn og to kvinner omkom i ulykkene.

Tre personer mistet livet i Viken, mens det var en i hver av fylkene Vestfold og Telemark, Agder, Troms og Finnmark, Vestland og Rogaland.

Viken er også det fylket med flest omkomne så langt i år. Fram til utgangen av november har 19 mistet livet i trafikken, to flere enn samme periode i fjor.

Så langt i år har antall omkomne i trafikken gått ned fra 94 til 86. Totalt har 15 kvinner og 71 menn omkommet i trafikken så langt i år, opplyser Statens vegvesen.

– Selv om vi har hatt en generell nedgang i antall omkomne så langt i år, ser vi blant annet at vi har en økning i det sentrale østlandsområdet for Oslo, Viken og Vestfold og Telemark sammenlignet med fjoråret. Disse tre fylkene utgjør i underkant av halvparten av Norges befolkning. Vi må ta på alvor at vi fortsatt er et godt stykke fra visjonen om null drepte og hardt skadde i trafikken, sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk.

(©NTB)

Flere nyheter: