Menu
Helse Fonna Intensiv Haugesund. Foto Eirik Dankel

Åtte pasienter innlagt

Fredag morgen var det innlagt 8 pasienter med covid-19 på Haugesund sjukehus. Helse Fonna reduserer aktiviteten og forbereder seg på flere koronapasienter neste uke.

Av Egil M Solberg | 19.03.2021 11:55:50

Koronapandemi: Fredag var det innlagt 8 pasienter med covid-19 på Haugesund sjukehus. En av disse får intensivbehandling.

I løpet av morgentimene kom det også innlagt en koronapasient på Stord sjukehus, den første på flere uker.

– Det gledelege oppi dette er at det siden i går er to pasienter som ikke lenger treng intensivbehandling. Blant annet er pasienten under 18 år nå formelt utskrevet fra intensivavdelingen, sier adm. dir. i Helse Fonna, Olav Klausen.

Fra neste uke blir mye av planlagt aktivitet i Helse Fonna redusert, slik at en er i stand til å ivareta kritiske funksjoner, og ta imot flere pasienter med covid-19.

– Vi er inne i en fase der det er nødvendig å redusere aktiviteten. Det meste av planlagt kirurgi ved alle tre sjukehusene i foretaket blir utsatt, men blant annet pasienter med mistanke om kreft og barn under 18 år blir skjermet, sier Klausen.

Han sier han er lei seg for at de må redusere tilbudet til pasientene, men påpeker at sjukehuset nå må nå forberede seg på å ta i mot mange flere pasienter med covid-19 både på vanlige sengeposter og på intensivavdelingene.

Også poliklinisk aktivitet blir redusert, i litt varierende grad rundt om på avdelingene.

Flere nyheter: