Menu
Israelsk politi på åstedet for bussangrepet i Jerusalem natt til søndag. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB

Åtte israelere skadd etter bussangrep i Jerusalem

En antatt gjerningsmann er pågrepet etter et skyteangrep mot en buss i Jerusalem. Tilstanden er alvorlig for én mann, en kvinne og hennes nyfødte barn.

Av NTB | 14.08.2022 10:40:55

Krig og konflikter: Både bussen og personer utenfor ble beskutt ved et busstopp i nærheten av gamlebyen i Jerusalem natt til søndag.

– Jeg kunne se to personer utenfor som falt over ende, og to inne i bussen som blødde. Alle fikk panikk, forteller bussjåføren Daniel Kanievsky.

Ambulansetjenesten Magen David Adom (MDA), som rykket ut til stedet, kaller hendelsen et terrorangrep. Israelske sykehus opplyser at åtte personer er såret og at tilstanden er alvorlig for én mann og en kvinne som var høygravid.

Søndag morgen opplyste politiet at den antatte gjerningsmannen var pågrepet. Den mistenkte er en palestiner som selv overga seg til politiet, ifølge nyhetsbyrået DPA.

– Alle dem som forsøker å skade oss, skal vite at vil betale en pris, sa Israels statsminister Yair Lapid etter angrepet.

– Vårt folk vil fortsette å bekjempe og gjøre motstand mot okkupanten med alle midler, heter det i en uttalelse fra Hamas.

Angrepet skjedde omtrent en uke etter en tre dager lang konflikt mellom Israel og den væpnede palestinske gruppen Islamsk jihad på Gazastripen. Minst 49 palestinere ble drept. Tallet inkluderer både medlemmer av Islamsk jihad og flere barn.

I løpet av det siste halvåret er en rekke sivile israelere drept i angrep i Israel, mens over 50 palestinere er drept i israelske operasjoner på den okkuperte Vestbredden.

Barnet til den gravide kvinnen ble forløst med keisersnitt på sykehuset der hun ble innlagt. Tilstanden for barnet er alvorlig, men stabil, ifølge en talsperson for sykehuset Shaarei Tsedek.

Den islamistiske Hamas-bevegelsen, som har makten på den palestinske Gazastripen, roser angrepet mot bussen.

(©NTB)

Flere nyheter: