reklame
Menu
Åtte boenheter er totalskadd i en storbrann på Haugenstua i Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Åtte boenheter totalskadd i rekkehusbrann i Oslo

En mann i 70-årene er kritisk skadd etter en storbrann i flere rekkehus på Haugenstua i Oslo. Åtte boenheter er totalskadd i brannen.

Av NTB | 30.05.2020 15:02:53

Ulykker og naturkatastrofer: Nødetatene fikk melding om brannen klokka 11.10 lørdag formiddag, halvannen time senere var totalt åtte boenheter ubeboelige.

– Én person er kritisk skadd og kjørt til OUS. Det var tre personer som var inne på adressen da det begynte å brenne, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til NTB ved 13-tiden lørdag ettermiddag.

Personen som er skadd, er en mann i 70-årene.

Ved 14.30-tiden opplyser operasjonsleder Tore Solberg at brannvesenet har kontroll.

– Det er kontroll på brannen, i og med at det ikke er noe spredningsfare lengre, men det jobbes med å redusere varmen på en del bygg slik at de ikke skal ta fyr, sier han til NTB.

Det blir jobbing på stedet lenge utover ettermiddagen, forteller Solberg. Det er varmt og en del vind i området, noe som kan øke faren for spredning og en mulig oppblussing.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent, men politiet vil utover dagen ta vitneavhør fra personer som kan ha sett noe.

Fra rekkehusene på Haugenstua veltet det opp tykk, grå røyk i flere timer før brannmannskapene fikk kontroll over flammene.

Personene som har mistet hjemmene sine, blir fulgt opp av kommunen.

(©NTB)

Flere nyheter: