Menu
Arkivbilde: Domstolen

Åtte års fengsel for millionsvindel

Dansk påtalemyndighet legger ned påstand om åtte års fengsel for svindeltiltalte Britta Nielsen. 65-åringen anklages for underslag av 159 millioner kroner.

Av NTB | 10.02.2020 20:42:03

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er en av de mest alvorlige sakene knyttet til økonomisk kriminalitet i Danmark, sa aktor Kia Reumert i retten i København mandag.

Nielsen var ansatt i den danske Socialstyrelsen i 40 år. Hun er tiltalt for å ha utbetalt 117 millioner danske kroner, tilsvarende 159 millioner norske kroner, fordelt på 274 overføringer til sine egne bankkontoer fra 2002 til 2018.

Ifølge tiltalen opprettet Nielsen fiktive prosjekter, som hun knyttet opp mot sin egen konto. Blant annet opprettet hun et prosjekt med navnet «Hjelp til selvhjelp».

65-åringen har erkjent å ha overført pengene til seg selv, men hun erkjenner ikke hele summen, da hun har uttalt at hun ikke husker alt.

Mandag startet rettsbehandlingen opp igjen etter å ha hatt en drøyt to måneders pause, grunnet både at Nielsen har vært syk, samt lange juridiske diskusjoner.

Dommen ventes avsagt tirsdag 18. februar.

(©NTB)

Flere nyheter: