reklame for smiaa
Menu
Aberdeen må greie seg uten åtte spillere i de tre neste seriekampene i skotsk fotball etter at to av dem testet positivt på koronaviruset. Illustrasjonsfoto: Matthias Schrader, AP / NTB scanpix

Åtte Aberdeen-spillere i karantene etter to positive koronatester

Den skotske fotballklubben Aberdeen må greie seg uten åtte av spillerne i sine tre neste kamper. De er i karantene etter at to av dem ble koronasmittet.

Av NTB | 07.08.2020 01:18:02

Sport: Ingen av de smittede spillerne har symptomer, men de er som følge av de positive koronatestene isolert i 14 dager. Skotske myndigheter har etter smittesporing beordret seks av lagkameratene å gå i hjemmekarantene fordi de har vært i nær kontakt med de smittede.

Den skotske ligaen har bestemt at Aberdeen må spille lørdagens eliteseriekamp borte mot St. Johnstone uten de åtte spillerne. Også de to neste kampene blir uten deres deltakelse.

Aberdeen tapte 0-1 for Rangers i serieåpningen sist helg.

– Etter lørdagens kamp fikk vi ros for de strenge smitteverntiltakene vi har på plass, sier Aberdeen-formann Dave Cormack i en uttalelse på klubbens nettsted.

– I lys av alt arbeidet vi har gjort, og investeringene i å beskytte spillerne, er dette et hardt slag. Vi vil utføre en gransking for å finne ut hvordan spillerne ble smittet, og vi har skjerpet smittevernprotokollen. Nå må vi forberede oss til lørdagens kamp under svært vanskelige omstendigheter.

(©NTB)

Flere nyheter: