Menu
Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev nektes deltakelse i Wimbledon-turneringen på grunn av sin nasjonalitet. ATP og WTA har nå bestemt at det ikke vil deles ut rankingpoeng i årets utgave av turneringen. Foto: Salvatore Di Nolfi, Keystone via AP / NTB

ATP og WTA nekter Wimbledon rankingpoeng etter utelukkelsen av russere og hviterussere

Tennistourene ATP (menn) og WTA (kvinner) vil ikke dele ut rankingpoeng i årets Wimbledon-turnering. Årsaken er at russere og hviterussere nektes deltakelse.

Av NTB | 20.05.2022 22:45:52

Sport: Flere idrettsforbund har gitt russere og hviterussere startnekt som følge av krigen i Ukraina, men ATP og WTA lar spillere fra de to landene delta som nøytrale utøvere uten bruk av nasjonssymboler. Det vil ikke Wimbledon, som ikke lar dem slippe til i årets utgave av verdens mest prestisjetunge gressturnering.

– Det er med stor beklagelse og motvilje at vi ikke ser annen utvei enn å fjerne ATP-rankingpoeng fra Wimbledon-turneringen i 2022, sier ATP i en uttalelse.

– Våre regler og avtaler eksisterer for å beskytte spillernes rettigheter. Ensidige avgjørelser av denne typen vil danne en skadelig presedens for touren om de ikke imøtegås. Diskriminering iverksatt av enkelte turneringer er ikke tillatelig.

WTA offentliggjorde tilsvarende beslutning.

All England Club, som er arrangør av Wimbledon-turneringen, offentliggjorde allerede i april sin avgjørelse om å ekskludere russere og hviterussere. I en uttalelse uttrykkes «dyp skuffelse» over avgjørelsen.

– I lys av britiske myndigheters holdning mener vi at vår avgjørelse var den eneste mulige, og vi står ved den. Vi mener at avgjørelsen om ikke å gi rankingpoeng er uforholdsmessig, og vi beklager dypt den negative effekt den vil ha på berørte spillere, heter det.

Det internasjonale tennisforbundet (ITF) har sluttet seg til ATPs og WTAs avgjørelse.

(©NTB)

Flere nyheter: