Menu
Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev nektes deltakelse i Wimbledon-turneringen på grunn av sin nasjonalitet. ATP har nå bestemt at det ikke vil deles ut rankingpoeng i årets utgave av turneringen. Foto: Salvatore Di Nolfi, Keystone via AP / NTB

ATP nekter Wimbledon rankingpoeng etter utelukkelsen av russere og hviterussere

Mennenes tennistour ATP vil ikke dele ut rankingpoeng i årets Wimbledon-turnering. Årsaken er at russere og hviterussere nektes deltakelse.

Av NTB | 20.05.2022 20:30:54

Sport: Flere idrettsforbund nekter russere og hviterussere deltakelse som følge av krigen i Ukraina, men ATP lar spillere fra de to landene delta som nøytrale utøvere uten bruk av nasjonssymboler. Det vil ikke Wimbledon, som ikke lar dem slippe til i årets utgave av verdens mest prestisjetunge gressturnering. Det godtar ikke ATP.

– Det er med stor beklagelse og motvilje at vi ikke ser annen utvei enn å fjerne ATP-rankingpoeng fra Wimbledon-turneringen i 2022, sier ATP i en uttalelse.

– Våre regler og avtaler eksisterer for å beskytte spillernes rettigheter. Ensidige avgjørelser av denne typen vil danne en skadelig presedens for touren om de ikke imøtegås. Diskriminering iverksatt av enkelte turneringer er ikke tillatelig.

Avgjørelsen ble offentliggjort fredag, to dager før Roland-Garros i Paris innledes. De første kampene i Wimbledon-turneringen spilles 27. juni.

All England Club, som er arrangør av Wimbledon-turneringen, offentliggjorde allerede i april sin avgjørelse om å ekskludere russere og hviterussere.

(©NTB)

Flere nyheter: