Menu
Bilde tatt fra redningsskøyta «Inge Steensland» som bisto med henting av asylsøker som ble funnet drivende i en seilbåt midt i Skagerrak 1. mai Foto: RS Inge Steensland / NTB scanpix

Asylsøker i seilbåt var på vei til Canada

Asylsøkeren som ble plukket opp i Skagerrak, har forklart at han var på vei til Canada. Nå blir han sendt til Sverige, der han skal ha oppholdt seg ulovlig.

Av NTB | 11.05.2020 15:32:37

Politikk: Fredag 1. mai ble en mann plukket opp fra en seilbåt i Skagerrak. Mannen forklarte at han hadde drevet rundt på sjøen i to dager og ønsket å søke asyl i Norge.

I en kjennelse fra Oslo tingrett heter det at mannen ønsket å seile til Canada, skriver Fædrelandsvennen. Mannen har et russiskklingende navn og skal være 50 år gammel. Men han var i besittelse av et falskt eller lånt pass da han ble plukket opp.

Etter et avhør på politistasjonen i Arendal ble mannen sendt til Trandum utlendingsinternat ved Gardermoen.

Politiets utlendingsenhet (PU), som har ansvar for å registrere og identifisere asylsøkere, har konkludert med at asylsaken hans ikke skal behandles i Norge og at han skal sendes tilbake til Sverige.

Det framgår av en kjennelse fra Oslo tingrett datert 7. mai.

Retten har gitt politiet lov til å holde mannen innesperret på Trandum i inntil fire uker i påvente av at han blir sendt ut av landet.

Under rettsmøtet sa mannen at han ikke ønsker å reise tilbake til Sverige. Ifølge kjennelsen har mannen oppholdt seg ulovlig i landet i mange år.

(©NTB)

Flere nyheter: