Menu
AstraZenecas koronavaksine, som selskapet nå håper kan settes igjen i den europeiske vaksinasjonskampanjen. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

AstraZeneca: Vi regner med at vaksineringen nå kan starte igjen

Vaksineprodusenten AstraZeneca sier de regner med at deres vaksine vil bli tatt i bruk igjen i Europa etter at EUs legemiddeltilsyn ga den grønt lys.

Av NTB | 18.03.2021 20:53:10

Medisin og helse: Norge er ett av landene som har konkludert med at det fortsatt må flere undersøkelser til før vaksineringen gjenopptas. Vaksinen er satt på vent mens en mulig sammenheng med sjeldne og alvorlige blodpropptilfeller granskes.

Norske forskere mener det er en slik sammenheng, men denne konklusjonen var ikke del av grunnlaget EMA vurderte før de kom med sin avgjørelse.

– Vaksinesikkerhet er overordnet, og vi ønsker tilsynsmyndighetenes avgjørelse velkommen. Den bekrefter de overveldende fordelene ved vår vaksine i kampen for å stanse pandemien. Vi stoler på at vaksineringen igjen kan tas opp i Europa etter tilsynsmyndighetenes grundige vurderinger, sier Ann Taylor, medisinsk sjef i AstraZeneca, i en pressemelding.

(©NTB)

Flere nyheter: