Menu
Koronavaksinen til AstraZeneca-vaksinen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

AstraZeneca-vaksinert innlagt på sykehus i Trondheim

En person er innlagt på St. Olavs hospital etter å ha tatt koronavaksinen til AstraZeneca i Trondheim.

Av NTB | 15.03.2021 10:38:40

Medisin og helse: Vaksinesjef Helge Garåsen i Trondheim kommune bekrefter innleggelsen overfor Nidaros. Han kjenner ikke til flere detaljer om innleggelsen.

Det er 2.600 personer i Trondheim som har fått AstraZeneca-vaksinen, opplyser kommunen. Alle er helsepersonell.

Norge satte AstraZeneca-vaksineringen på vent torsdag. Det skjedde etter meldinger fra Danmark og andre land om mulige bivirkninger i form av blodpropp.

– Vi har fått veldig mange henvendelser til legevakta i helga. Det er både helsepersonell som har fått bivirkninger og andre som er bekymret, sier Garåsen til Nidaros.

Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket har kritisert uttalelsene fra AstraZeneca.

– AstraZeneca har ikke grunnlag for å hevde at disse tilfellene ikke har noe med vaksinen å gjøre, sa Madsen til NTB søndag.

Fredag døde en kvinne i 30-årene etter akutt sykdom på Tynset, ti dager etter at hun ble vaksinert med koronavaksinen fra AstraZeneca. Det er foreløpig uvisst om det er en sammenheng mellom vaksinen og det uventede dødsfallet.

Legemiddelverket har mottatt over 1.000 bekymringsmeldinger etter at de gikk ut og ba folk varsle om mulige bivirkninger etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen.

Vaksineprodusenten uttalte lørdag at analyser av koronavaksinen deres ikke har vist tegn til økt risiko for blodpropp eller reduksjon av blodplater.

Tre helsearbeidere ble lørdag innlagt på Rikshospitalet på grunn av komplikasjoner knyttet til blodpropp som er oppstått etter at de har fått AstraZeneca-vaksine. Søndag ble tilstanden deres fortsatt betegnet som svært alvorlig.

Flere nyheter: