reklame
Menu
Legemiddelgigantene AstraZeneca og Johnson & Johnson har fått grønt lys fra amerikanske helsemyndigheter til å gjenoppta klinisk testing av koronavaksiner. Foto: Siphiwe Sibeko / pool via AP / NTB

AstraZeneca og Johnson & Johnson får gjenoppta vaksinetestingen i USA

Legemiddelgigantene AstraZeneca og Johnson & Johnson har fått grønt lys fra amerikanske helsemyndigheter til å gjenoppta klinisk testing av koronavaksiner.

Av NTB | 24.10.2020 01:23:10

Medisin og helse: Forsøkene ble stanset for at det amerikanske mattilsynet (FDA) skulle undersøke om alvorlige bivirkninger hos forsøkspersoner kunne knyttes til vaksinene.

Det er så langt registrert over 223.000 koronarelaterte dødsfall i USA, og landet var det eneste der AstraZeneca ikke har fått gjenopptatt forsøkene etter at en deltaker ble syk for seks uker siden.

Også Johnson & Johnson sier selskapet er klar til å gjenoppta forsøkene med en mulig koronavaksine etter at en av deltakerne i studien ble uforklarlig syk. Det er ikke funnet noe som tyder på at vaksinen forårsaket hendelsen, opplyser selskapet.

Selskapet sier videre at det også er i samtaler med andre lands myndigheter om å starte forsøkene igjen.

De to mulige koronavaksinene er blant flere kandidater som testes i fase 3, den siste fasen før endelig godkjenning. Forsøkene med vaksinen som utvikles av AstraZeneca og University of Oxford involverer 30.000 personer i USA, er allerede gjenopptatt i Storbritannia, Brasil, Sør-Afrika og Japan.

(©NTB)

Flere nyheter: