Menu
Koronavaksinen til AstraZeneca er stanset i Norge, men brukes i en rekke andre land. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

AstraZeneca doblet overskuddet

Det britisk-svenske legemiddelfirmaet AstraZeneca doblet overskuddet i første kvartal. Salg av koronavaksine utgjorde snaut 2,3 milliarder kroner av inntektene.

Av NTB | 30.04.2021 09:24:46

Økonomi og næringsliv: Overskuddet økte til 1,56 milliarder dollar i første kvartal. Det tilsvarer rundt 12,8 milliarder kroner med dagens kurs. I samme periode i fjor var overskuddet på 780 millioner dollar.

– Vi forventer at påvirkningen fra covid vil avta og at vi vil gjøre det enda bedre i andre halvår 2021, sier administrerende direktør Pascal Soriot.

Inntektene steg med 15 prosent til 7,3 milliarder dollar. Det inkluderer inntekter relatert til salg av koronavaksine. I Europa utgjorde vaksinesalget 224 millioner dollar (drøyt 1,8 milliarder kroner).

Selskapet har tidligere sagt at det ikke har til hensikt å ha økonomisk fortjeneste på vaksinen i en innledende fase av pandemien.

Men det var ikke kun koronavaksine som sørget for overskudd. Nye medisiner utgjorde halvparten av inntektene, og det var vekst på alle områder.

– Vi leverte solid fremgang i løpet av første kvartal i 2021 og fortsatte fremgangen i vår portefølje av livsendrende legemidler, sier Soriot.

(©NTB)

Flere nyheter: