Menu
Asterix og de andre figurene til Goscinny og Uderzo erobret verden både på sine mange reiser og gjennom oversettelser av de klassiske tegneseriealbumene, som også er gitt ut på norsk. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Asterix-tegner Albert Uderzo er død

Albert Uderzo, en av skaperne av tegneseriefiguren Asterix, er død. Han ble 92 år gammel.

Av NTB | 24.03.2020 10:31:36

Kultur og underholdning: Uderzo døde hjemme i Neuilly, opplyser familien.

– Albert Uderzo døde mens han sov, av et hjerteinfarkt som ikke er knyttet til korona. Han var svært sliten de siste ukene, forteller svigersønnen Bernard de Choisy til nyhetsbyrået AFP.

Sammen med René Goscinny skapte Uderzo figurene i og fortellingene om den lille gallerlandsbyen som kjemper innbitt mot romerne og erkefiende Julis Cæsar. Styrkedråpene gjør dem uovervinnelige, enten det er på hjemmebane eller på ett av de mange eventyrene krigeren Asterix legger ut på med makker og bautasteinhogger Obelix og hunden Idéfix.

Duoen produserte 26 Asterix-album fram til Goscinny døde i 1977. Deretter fortsatte Uderzo på egen hånd og leverte åtte album til. I 2013 overtok forfatter Jean-Yves Ferri i tospann med tegner Didier Conrad, men det er fortsatt Goscinny og Uderzos navn som står øverst på forsiden.

Albert Uderzo sto også bak andre tegneserier, blant annet om den nordamerikanske urinnvåneren Ompa-pa. Også den serien var et samarbeid med Goscinny.

(©NTB)

Flere nyheter: