reklame for Sheiken Bowling
Menu
Norske Sverre Dahlen Aspenes (24) gikk til topps på sprinten i IBU-cupen torsdag. Foto: Manzoni/IBU / NTB

Aspenes vant sprinten i IBU-cupen i Nove Mesto

Sverre Dahlen Aspenes gikk til topps på skiskyttersprinten i IBU-cupen i tsjekkiske Nove Mesto. Han hadde én bom.

Av NTB | 03.02.2022 15:36:19

Sport: Aspenes, som vant EM på normaldistansen i forrige uke, måtte ut i en strafferunde etter stående skyting på sprinten over 10 kilometer. Han holdt derimot høy fart i sporet og sikret seieren foran russeren Aleksandr Povarnitsyn. Russeren var feilfri på standplass og endte 10,2 sekunder bak nordmannen i mål. Tyske Philipp Horn ble nummer tre 28,5 sekunder bak

Aleksander Fjeld Andersen hadde også en bom og endte 28,7 bak på fjerdeplassen. Sindre Pettersen gikk ut mot slutten av startfeltet. Han bommet en gang på liggende, men med feilfri stående skyting blandet han seg inn i kampen om en pallplass. Han endte på femteplassen, 0,6 sekunder unna pallen.

Erlend Bjøntegaard bommet to ganger på liggende skyting og ble nummer ti. Han endte 1.02 bak vinneren.

Johannes Dale var med i teten etter feilfri liggende skyting, men røk på tre runder etter stående. Det holdt bare til 16.-plass.

Håvard Bogetveit fikk hele fire runder og 1.34,2 bak lagkameraten.

I kvinneklassen tidligere på dagen fikk Marte Kråkstad Johansen ned alle blinkene, men det holdt bare til sjetteplass. Hun var 53,8 sekunder bak vinneren Caroline Colombo fra Frankrike. Alle de seks beste i konkurransen var feilfrie på standplass.

Karoline Erdal endte med én strafferunde på sjuendeplassen.

(©NTB)

Flere nyheter: