Menu
Kripos søker med hund mandag formiddag på åstedet hvor Christian Halvorsen ble funnet død i egen hage i Askim søndag 12. juli. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Askim-drapet: Ble drept mens han grillet

Christian Halvorsen (43) sto i egen hage og grillet søndagsmiddag til familien da han søndag ble skutt og drept. To tidligere voldsdømte er siktet i saken.

Av NTB | 20.07.2020 15:32:50

Kriminalitet og rettsvesen: Bistandsadvokat John Christian Elden opplyser til Dagbladet at Halvorsens samboer fant ham i en busk med skuddsår.

Selv om samboeren forsøkte livreddende tiltak fram til ambulansen ankom, sto livet til mannen ikke til å redde.

Ifølge politiadvokat Yvonne Schilling er de to siktede mennene kjenninger av politiet, og de har flere ganger blitt dømt for vold.

De to mennene i 30- og 40-årene er siktet for drap og medvirkning til drap, og ble mandag ettermiddag i framstilt for varetektsfengsling i Follo tingrett.

Schilling sier til NTB at hun bemerker seg Eldens kommentarer, men har foreløpig ikke konkludert med hendelsesforløpet.

– Vi jobber ut fra flere hypoteser. Etterforskningen viser at vi mener at vi har pågrepet gjerningspersonene, men det er flere personer som kan være av interesse for saken. Vi etterforsker bredt og har ikke konkludert med noe foreløpig, sier politiadvokaten mandag ettermiddag.

Ifølge Dagbladet skal det tidligere ha vært rettet trusler mot mannen. Krimteknikere var mandag ettermiddag fortsatt på stedet for å gjøre undersøkelser, og politiet venter også fortsatt på obduksjonsrapporten.

– Mennene blir varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. To av ukene vil de sitte i fullstendig isolasjon på grunn av fare for bevisforspillelse, sier Schilling til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: