Menu
Kristoffer Askildsen skal spille for Lecce kommende sesong. Foto: Terje Pedersen / NTB

Askildsen leies ut til Lecce – skrev ny Sampdoria-kontrakt

Kristoffer Askildsen skal spille kommende sesong for Serie A-klubben Lecce. Han har samtidig signert en ny kontrakt med Sampdoria til sommeren 2026.

Av NTB | 17.07.2022 10:20:41

Sport: Askildsen ble permanent Sampdoria-spiller i september 2020 etter overgangen fra Stabæk. Han har spilt i alt 33 kamper for den italienske klubben og scoret ett mål.

Nå leies 21-åringen ut til Lecce, som nylig rykket opp igjen til Serie A etter to år i landets nest øverste divisjon. Samtidig har han fornyet sin kontrakt med Sampdoria til sommeren 2026, opplyser klubben.

– Jeg er veldig positiv og fornøyd til denne låneavtalen. De har virket interessert og er et bra lag og en fin plass. Her blir det en større sjanse for å spille den kommende sesongen også, sier Askildsen til Discovery.

– Det blir fint å kunne komme seg litt bort fra Genova, selv om jeg har trivdes der. Å få en ny start, selv om jeg kan språket og kulturen bra, passer veldig fint for meg. Jeg skal bidra mest mulig for klubben, sier han videre.

I avtalen ligger det opsjon om kjøp, samt en klausul som gjør at Sampdoria har rett til å kjøpe ham tilbake ved et senere tidspunkt.

Lecce serieåpner borte mot Inter. De kom på andreplass i Serie A siste sesong, kun bak byrival Milan. Deretter venter et møte med to nordmenn i Emil Konradsen Ceïde og nysignerte Kristian Thorstvedt i Sassuolo.

(©NTB)