Menu
Liverpool snudde kampen mot Shrewsbury. Foto: Jon Super / AP / NTB

Askeladder yppet seg i FA-cupen – Liverpool og Tottenham slapp med skrekken

Shrewsbury og Morecambe tok ledelsen mot Liverpool og Tottenham i 3. runde i FA-cupen søndag, men storklubbene sikret avansement med 4-1- og 3-1-seier.

Av NTB | 09.01.2022 17:02:26

Sport: Jürgen Klopp var tilbake på Liverpools trenerbenk etter koronasykdom og sendte et svært b-preget mannskap på banen søndag. Virgil van Dijk, Fabinho og Andy Robertson var de tre største stjernene som fikk plass i startoppstillingen.

Hjemmelaget styrte kampen fra start på Anfield, men fikk en kalddusj da cupaskeladden fra tredje nivå i engelsk fotball tok ledelsen ved Daniel Udoh. Spissen var på rett plass etter et godt innlegg.

Liverpool slo imidlertid tilbake før pause i form av scoringer signert 17-åringen Kaide Gordon og brasiliansk Fabinho. 2-1-målet kom på straffespark.

I annen omgang la Roberto Firmino på til 3-1, før Fabinho scoret sitt andre mål for dagen.

Den beholdt Morecambe til kvarteret gjensto av kampen. Da fikk Tottenham frispark ute ved sidelinjen på høyde med gjestenes 16 meter. Harry Winks svingte ballen over alle og inn i lengste hjørne bak keeper Trevor Carson.

Fire minutter før full tid utnyttet Lucas Moura en stygg forsvarstabbe hos gjestene, rundet keeper og satte inn scoringen som ga ro for tynnslitte Tottenham-nerver.

Deretter punkterte Harry Kane kampen.

1-0-scoringen kom i første omgang og var signert Manuel Lanzini. West Ham-profilen kriget ballen i mål i kamp med blant andre Hjelde, og scoringen ble godkjent etter VAR-sjekk. På overtid av ordinær tid la Jarrod Bowen på til 2-0.

Med fra start i lørdagens cuprunde var også Sander Berge. Sheffield United-profilen har slitt med skade og hadde ikke startet en kamp for klubben siden august i fjor. oppgjøret mot Wolverhampton endte i nedtur for den norske landslagsprofilen.

Wolves vant 3-0 etter to scoringer av formsterke Daniel Podence og én av Nélson Semedo. Berge ble byttet ut etter 79 minutter.

Norwich er også klar for 4. runde etter en sen scoring av Milot Rashica i oppgjøret mot Charlton.

Martin Ødegaards Arsenal møter Nottingham senere søndag.

Tottenham møtte også motstand fra tredje nivå, og Morecambe fyrte av et enda større skremmeskudd på bortebane. Drøyt halvtimen ut i første omgang sendte Anthony O’Connor gjestene i ledelsen i London.

West Ham er klar for 4. runde etter å ha beseiret Leeds 2-0 på eget gress. Leo Hjelde fikk en sjelden sjanse i gjestenes startoppstilling. Midtstopperen, som er sønn av tidligere proffspiller Jon Olav Hjelde, signerte for Leeds i fjor sommer. Han kom da fra Celtic.

(©NTB)