reklame for smiaa
Menu
Mennesker foran en børstavle i Hongkong fredag. Mandag falt indeksene på børsene i Asia ytterligere etter meldinger om flere mennesker var døde som følge av det nye koronaviruset. Foto: Vincent Yu/ AP/ NTB scanpix

Asias børser faller etter nyheter om flere virusdøde

De fleste av børsene i Asia startet den nye handelsuken med markert nedgang etter nyheter om at koronaviruset covid-19 spredte seg og flere ble meldt døde.

Av NTB | 24.02.2020 05:16:23

Medisin og helse: Børsen i Sør-Koreas hovedstad Seoul falt med 3 prosent etter nyheter om at sju personer var døde av virussmitten og antall syke var økt til 763 mandag. Flaggskipet i Sør-Koreas økonomi, Samsung, falt alene med 3,4 prosent. Også landet valuta, den sørkoreanske won falt med 0,7 prosent i verdi og nådde sitt laveste nivå på seks måneder.

Sør-Koreas myndigheter har satt beredskapen på høyeste nivå i et forsøk på å vinne kontroll over virusutbruddet.

Også i de andre finansmarkedene i Asia startet uken med nedtur. I Hongkong falt børsen med 1,5 prosent fra start og i Sydney og i Manila gikk børsene tilbake med over 2 prosent da handelen var i gang. Også i de andre viktige handelssentraene Shanghai, Taipei og Wellington falt alle over 1 prosent, men børsene i Singapore og Jakarta gikk tilbake med 0,6 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: