Menu
De toneangivende indeksene i Tokyo åpnet med tydelig oppgang torsdag, etter at en renteheving førte til gode tall på de amerikanske børsene dagen i forveien. Også i Shanghai og Shenzhen var det gode tall. Foto: Shuji Kajiyama / AP / NTB

Asia-børsene reagerte positivt på renteheving i USA

Børsen i Tokyo fulgte Wall Street og åpnet oppover torsdag. Oppgangen kommer etter at den amerikanske sentralbanken hevet styringsrenta betraktelig.

Av NTB | 16.06.2022 06:00:53

Økonomi og næringsliv: Hovedindeksen Nikkei 225 var opp 1,4 prosent etter to og en halv times handel, mens den bredere Topix-indeksen hadde steget med 1,3 prosent.

Hovedindeksene i Shenzhen og Shanghai var samtidig opp henholdsvis 1 og 0,3 prosent, mens Hang Seng i Hongkong var 0,4 prosent i minus.

Federal Reserve kunngjorde et rentehopp på 0,75 prosentpoeng onsdag, det største på 28 år.

Nyheten ble tatt godt imot av de amerikanske investorene: Industriindeksen Dow Jones steg med 1 prosent, den teknologitunge Nasdaq-indeksen med 2,5 prosent og den brede S&P 500-indeksen med 1,5 prosent.

Målet med renteøkningen er å stagge inflasjonen. Prisene i USA ligger nå 8,6 prosent høyere enn for ett år siden, mens sentralbankens mål er en inflasjon på 2 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: