reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Et maleri fjernes lørdag fra Dadivank-klosteret som stammer tilbake fra det niende århundre. Foto: Dmitrij Lovetskij/AP/NTB

Aserbajdsjans president lover å beskytte kirker

Aserbajdsjans president lover at kristne kirker vil bli beskyttet når landet nå tar over flere områder som har vært kontrollert av armenere.

Av NTB | 15.11.2020 11:53:01

Religion og livssyn: Aserbajdsjan, der flertallet er muslimer, er i ferd med å overta flere landområder som har vært kontrollert av armenske separatister. Det skjer i en våpenhvileavtale som ser ut til å avslutte krigen om Nagorno-Karabakh-regionen.

President Ilham Alijevs kontor opplyser at presidenten i en telefonsamtale med Russlands president Vladimir Putin har forsikret at kirker i områdene som overtas skal beskyttes.

Det første armenskontrollerte området, Kalbajar, skulle ha blitt overtatt av Aserbajdsjan lørdag, men ifølge aserbajdsjanske myndigheter er den armenske tilbaketrekkingen utsatt til 25. november.

Området er kjent for Dadivank-klosteret, der kirkens ansatte i helgen har fjernet flere hellige gjenstander. Flere folk i regionen satte fyr på husene sine før den aserbajdsjanske overtakelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: