Menu
Flere kommuner sliter med at folk ikke booker time, eller ikke møter opp. Her får Bendik Gropen sin vaksine i Oslo av lege Abdul Tuseef. Foto: Torstein Bøe / NTB

Ås kommune blir nedringt fra folk over hele landet som vil ha vaksine

Koronasenteret i Ås blir nedringt av folk fra hele landet som vil ha vaksine etter nyheten om drop-in-timer i kommunen. Tilbudet er kun for innbyggere på Ås.

Av NTB | 08.07.2021 14:24:09

Medisin og helse: – Folk fra hele Norge vil komme til Ås og få vaksine. Men det er ikke sånn det fungerer. Det er kun et tilbud for innbyggerne på Ås og studenter ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Veterinærhøgskolen, sier leder Monica Berge-Tukh for koronasenteret i Ås kommune til NTB.

Torsdag skrev NRK at kommunen starter med drop-in-timer for første dose av koronavaksinen fordi folk ikke møter til vaksinering, eller ikke bestiller time.

I Ås er det 1.500 doser til overs denne uken.

For flere kommuner er det vanskelig nå ut til innbyggerne. Det er spesielt vanskelig å få tak i ungdommene. Skien har hatt drop-in i flere dager. Likevel har over 11.000 innbyggere fortsatt ikke dukket opp for første dose.

I Arendal har 5.600 fått innkalling til vaksinering den siste uken, men under halvparten har møtt opp. Også i Oslo er det vanskelig å få kontakt med ungdommene.

I Stavanger har mange 18-åringer takket ja til vaksine, men de booker ikke time. Smittevernoverlege Ruth Midtgård tror det skyldes ferien.

Trondheim må begynne på yngre årskull tidligere enn de hadde tenkt. De som egentlig skal få vaksine, booker ikke time eller møter ikke opp.

(©NTB)

Flere nyheter: