Menu
Martin Ødegaard under treningskampen mot Chelsea tidligere i sommer. Her med Gabriel Martinelli. Foto: John Raoux / AP / NTB

Arteta forklarer Ødegaard-valget: – Respektert av alle i garderoben

Arsenal-manager Mikel Arteta forklarer hvorfor Martin Ødegaard ble klubbens kaptein og sier han nyter ansvaret.

Av NTB | 04.08.2022 13:30:46

Sport: – Denne sesongen hadde vi muligheten til å gjøre det på den måten vi mente kan fungere. Vi valgte Martin som har vært med oss i 18 måneder og representerer klubbens verdier på en perfekt måte, sa Arteta på torsdagens pressekonferanse.

– Han er respektert av alle i garderoben og godt likt av støtteapparatet. Jeg er glad for å ha en som ham. Han nyter ansvaret, og han kommer til å trenge støtte, forklarte han videre.

Ødegaard ble i sommer utnevnt til kaptein for Arsenal kommende sesong. 23-åringen leder et lag som kommer inn i sesongstarten i medvind. Sommerens fem kamper har alle endt med seirer, og det har blitt scoret mange mål.

Nürnberg (5-3), Everton (2-0), Orlando City (3-1), Chelsea (4–0) og Sevilla (6–0) har i tur og orden blitt slått av Ødegaard og co.

Tidligere City-spiss Gabriel Jesus har scoret sju av målene.

– Vi er veldig aktive, som du kan se, (med spillere) inn og ut. Alt er fortsatt åpent, og det er et langt vindu, sa han.

– Det er utrolig hvor mye business klubber har gjort i Premier League. Det viser hvor tøft det blir denne sesongen. Det kommer ikke til å stoppe, la han til.

– Tre av fire kommer til å trene i ettermiddag, og hvis alt går bra vil de forhåpentligvis være i troppen.

Kampstart fredag mot Crystal Palace er klokken 21.

Siste mann ut i Arsenal er keeper Bernd Leno. Han er klar for Fulham. Arteta lover at klubben ikke er ferdig med shoppingen.

Det har vært usikkerhet rundt Emile Smith Rowe, Takehiro Tomiyasu, Fabio Vieira og Kieran Tierney. Arteta var ikke helt konkret i sitt svar til pressen i London:

(©NTB)

Flere nyheter: