Menu
Southampton reddet ett poeng hjemme mot ligaleder Arsenal. Foto: David Cliff / AP Photo / NTB.

Arsenal snytt for straffe – avga poeng borte mot Southampton

Arsenal fikk ikke noe hjelp fra dommeren da laget fikk flere dommeravgjørelser mot seg og spilte 1-1 borte mot Southampton i Premier League søndag.

Av NTB | 23.10.2022 17:51:01

Sport: – Vi hadde tre-fire gode muligheter og burde ha scoret flere. Vi trengte to-tre mål, men scoret bare ett. Det er skuffende. Vi skapte nok sjanser, men klarte ikke å punktere kampen, sa Arsenal-trener Mikel Arteta til BBC.

Etter flust av muligheter i åpningsminuttene tok Arsenal ledelsen da Ben White slo inn foran mål til Granit Xhaka, som banket gjestene i ledelsen i det 11. spilleminutt.

– Virkelig effektiv, veldig konsekvent og virkelig imponerende. Det er slik han ønsker å fortsette å gjøre det, sa Arteta om målscoreren.

– Hvis ikke det er straffe, så har ikke jeg fått med meg så mye av regelboken. Det der er helt merkelig, kommenterte den tidligere eliteserietreneren.

Arsenal fortsatte å skape store sjanser og hadde små problemer med å stoppe det lille vertene kom med, men måtte likevel gå til pause med «bare» ettmålsledelse.

Etter hvilen fortsatte både Arsenal å skape store sjanser og Jones å gjøre rare dommervurderinger.

– Det var en topp kamp for vår del. Vi har hatt en veldig tøff start, men nå ser det mye bedre ut. Jeg har spilt gjennom flere sånne pasninger uten at noen har klart å score, så det var deilig å se den gå i mål, sa Elyounoussi til Viaplay.

15 minutter senere så det ut til at kaptein Martin Ødegaard hadde reddet tre poeng for Arsenal. Dessverre for gjestene viste det seg at ballen hadde vært over dødlinjen før Kieran Tierney sendte pasningen til nordmannen.

Gjestene skapte flere sjanser, men måtte til slutt ta til takke med 1-1 og ett poeng. Det er første gang en Arsenal-kamp ikke har endt med seier eller tap siden januar, da de spilte 0-0 mot Burnley.

Arsenal topper fortsatt Premier League med 28 poeng etter 11 kamper. Manchester City følger to poeng bak.

Minuttet senere ble Gabriel Jesus kastet i bakken av Duje Calte-Car innenfor 16-meteren, men dommer Robert Jones mente den var grei. Det var Viaplay-kommentator Tor Ole Skullerud svært uenig i:

Det utnyttet Southampton da Mohamed Elyounoussi spilte Stuart Armstrong nydelig gjennom. Spissen kom alene med keeper og utlignet for vertene etter 66 minutters spill.

(©NTB)