Menu
Mikel Arteta fortsetter å forsterke Arsenal-troppen foran sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Arsenal henter nok en City-spiller

Den ukrainske landslagsspilleren Oleksandr Zintsjenko (25) forlater Manchester City. Venstrebacken har signert for Premier League-rival Arsenal.

Av NTB | 22.07.2022 19:20:56

Sport: Arsenal bekrefter overgangen på sine nettsider fredag. Klubben skriver at Zintsjenko har inngått en «langtidsavtale». Ifølge rapportene er den på fire år.

The Athletic skriver at prisen på ukraineren skal være på rundt 350 millioner kroner inkludert prestasjonsbaserte klausuler.

Han blir den andre spilleren som bytter ut lyseblått med London-rødt denne sommeren. Tidligere i juli forlot også den brasilianske spissen Gabriel Jesus den regjerende Premier League-mesteren til fordel for Arsenal.

– Vi er så glade for at «Alex» har sluttet seg til oss. Han er en spiller jeg personlig kjenner veldig godt, og jeg har fortsatt å følge ham etter min tid i City, sier Arteta.

I alt fikk Zintsjenko 127 kamper for City etter overgangen fra russiske Ufa. I løpet av seks sesonger vant 25-åringen både Premier League og ligacupen fire ganger samt én triumf i FA-cupen. Han fikk også spilletid i mesterligafinalen mot Chelsea i 2021.

Martin Ødegaards klubb har forsterket laget med fem signeringer denne sommeren. I tillegg til Zintsjenko og Jesus, har de også hentet den Marquinhos, Matt Turner og Fabio Vieira til London.

Artetas lag var lenge i kampen om mesterligaplass sist sesong, men en rekke med svake kamper gjorde at de havnet utenfor topp fire. De serieåpner borte mot London-rival Crystal Palace om to uker.

Zintsjenko kom til City i 2016 og har god kjennskap til Arsenal-trener Mikel Arteta. Spanjolen var Pep Guardiolas assistenttrener i Manchester-klubben i flere år før han tok over Arsenal i desember 2019.

Venstrebacken var også en del av Ukrainas tropp som tok seg til kvartfinale i fotball-EM i fjor sommer.

(©NTB)