Menu
Opprørere kontrollerer fortsatt Idlib-provinsen i Syria, til tross for massive syriske og russiske angrep. Dette bildet fra januar 2020 er fra byen Ariha. Foto: AP / NTB

Årsdagen for opprøret mot Assad markert i Syria

Tusenvis av mennesker i Idlib og andre opprørskontrollerte områder i Syria markerte tirsdag årsdagen for starten på opprøret mot president Bashar al-Assad.

Av NTB | 15.03.2022 22:55:21

Krig og konflikter: Rundt 5.000 mennesker samlet seg i hovedgaten i Idlib, den største byen i den opprørskontrollerte provinsen nordvest i Syria.

– Det som skjer i Ukraina i dag, er det samme som skjedde her; fienden er den samme og målet er det samme, sa en av demonstrantene, Radwan Atrash.

Også i de andre opprørskontrollerte områdene nord i Syria ble årsdagen markert med demonstrasjoner i flere byer.

Opprøret mot Assad startet med fredelige demonstrasjoner 15. mars 2011, men eskalerte senere til full borgerkrig mellom regimet og en rekke opprørsgrupper, flere av dem støttet av andre land i regionen.

Da Russland kom Assad til unnsetning, endret det krigens gang og regjeringsstyrker gjenerobret gradvis kontrollen over store deler av landet.

Krigen i Syria har kostet en halv millioner mennesker livet, de fleste i angrep fra regjeringsstyrker og deres allierte, både russiske og iranske styrker, samt en rekke militsgrupper.

(©NTB)

Flere nyheter: