Menu
Mannskaper fra nødetatene ved stedet der flere personer ble skadd da en bil kjørte inn i en tribune under et motorshow på Bjerkebanen i Oslo søndag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Arrangøren av motorshowet på Bjerke siktet for uaktsomhet

Arrangøren av motorshowet på Bjerke som endte med at minst sju personer ble skadd, er blitt siktet for brudd på straffeloven. Også bilføreren er siktet.

Av NTB | 25.04.2022 18:00:57

Sport: Bilføreren som kjørte inn i en tribune under motorshowet, ble tidligere mandag siktet etter veitrafikklovens paragraf tre, som omtaler uaktsom kjøring.

Arrangøren av motorshowet er derimot siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 356. Paragrafen lyder slik: «Uaktsom fremkalling av fare for allmennheten straffes med bot eller fengsel inntil 3 år.»

– Arrangøren er siktet for uaktsom fare mot allmennheten. Bilføreren har vært inne til avhør, sier politiadvokat Bente Vengstad i Oslo-politiet.

Mandag kveld ble arrangøren pågrepet av politiet. Oslo-politiet opplyser til NTB at mannen ble pågrepet i forbindelse med avhør, og at han ble løslatt etter avhøret.

– Jeg kan si at min klient, som er far til siktede, er i avhør i kveld. Jeg kan ikke skjønne at sønnen er siktet, for det er far som er arrangør, sier advokaten til TV 2.

Han sier at det var en tragisk hendelse, men at det dreier seg om et uhell og ikke noe noen kan siktes for.

Politiadvokaten sier at det er for tidlig å svare på om siktelsene i saken kan bli utvidet.

– Vi etterforsker bredt og ser på alle mulige sikkerhetsinstallasjoner og hvordan det var rundt parkeringsplassen der det ble avholdt, sier Vengstad.

Det er flere videoer fra motorshowet i mediene og i sosiale medier. Vengstad sier politiet har hentet inn noe videomateriale.

– Men vi vil gjerne at folk skal sende inn videoer hvis de har, sier hun.

En av arrangørene av motorshowet sa til TV 2 mandag at bilføreren har det vondt etter det som har skjedd.

Flere av dem som var til stede på showet, reagerer på at det kun var et plastbånd og noen kjegler som skilte bilene og publikum. Arrangøren fremhevet at alle krav var oppfylt, men at den gjerne inviterer politiet til å se på sikkerheten før framtidige show.

Advokat Patrick Lundevall-Unger er blitt oppnevnt som forsvarer for arrangøren som er blitt siktet. Arrangøren er far til bilføreren som er siktet i saken.

Vengstad opplyser at de skadde personene er utenfor livsfare. Politiet ber folk som var på stedet og som har fått skader, om å ta kontakt med politiet.

Minst sju personer ble skadd da en av bilene i showet, som var på Bjerke i Oslo, mistet kontroll over bilen og kjørte inn i en tribune.

Flere nyheter: