Menu

Arrangementer med mer enn 50 deltakere blir forbudt i Oslo

Saken oppdateres.

Av NTB | 12.03.2020 13:16:22

Politikk: – Tiltakene er vært inngripende og får store konsekvenser for livene til byens befolkning. Men ekstraordinære tiltak er nødvendige i en ekstraordinær situasjon, sier Johansen (Ap).

Alle barnehager og barneskoler i Oslo stenges fra og med mandag, mens ungdomsskoler og videregående skoler stenger fra fredag. Det gjelder i første omgang for 14 dager, opplyser skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

– Kommunen jobber med tiltak for å sikre at samfunnskritisk personell med små barn kan fortsette å jobbe. Det skal utarbeides et tilbud for barnepass for disse. Samfunnskritisk personell vil si personell i helsevesen, brannvesen, vann, avløp og renovasjon og strøm, sier Johansen.

Dette er avgjørende å få på plass, ifølge Torkildsen. Kommunen nå jobber «på spreng» for å få dette på plass, sier hun.

– Vi har alle et personlig ansvar. Jo større ansvar hver og én av oss tar, jo lettere og raskere kan vi teste de som tror de er smittet, behandle de som er smittet og beskytte de mest sårbare menneskene i vårt samfunn, sier Johansen.

Han understreker at det er ingen grunn til å hamstre mat og oppfordrer alle til å begrense sammenkomster og møter til det som er strengt nødvendig.

Flere nyheter: