reklame for smiaa
Menu
Arna-Bjørnar får ikke en ny sjanse til å spille om NM-semifinale mot Vålerenga. Foto: Marit Hommedal / NTB

Arna-Bjørnars protest avvist – Avaldsnes’ semifinaleplass trygg

Arna-Bjørnar fikk ikke medhold av Norges Fotballforbund i sin protest etter NM-kvartfinalen mot Avaldsnes. Dermed blir det ingen omkamp.

Av NTB | 14.11.2020 14:38:06

Sport: Det opplyser bergensklubben via Twitter, uten å gi en forklaring på hvorfor protesten ble avvist. Det er sannsynlig at den ble avvist fordi Arna-Bjørnar ikke varslet kampdommer Veronika Fjeldvær i tide.

Bakgrunnen for protesten er at Fjeldvær gjorde en feil da hun ga Avaldsnes-keeper Victoria Esson gult kort for uthaling av tiden på overtid i kvartfinalen. Dommeren lot Esson få ballen og starte spillet, men ettersom ballen var i spill da det ble blåst, skulle det ifølge regelverket vært dømt indirekte frispark til Arna-Bjørnar inne i Avaldsnes’ 16-meter.

Fjeldvær la seg flat etter kampen og innrømmet å ha gjort feil. Men hun ble ikke varslet om den mulige protesten før etter at hun hadde reist fra arenaen. Regelverket sier at dommeren må varsles før vedkommende reiser fra stadion.

Arna-Bjørnar sendte likevel inn protesten og ønsket seg omkamp. De fikk ikke medhold, men vurderer om de vil anke avgjørelsen.

Avaldsnes er satt opp borte mot Vålerenga i NM-semifinalen.

(©NTB)

Flere nyheter: