Menu
Frankrikes president Emmanuel Macron har påtatt seg en meklerrolle i konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan. Her sammen med Armenias statsminister Nikol Pasjinian i slutten av september. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Armenias statsminister møter Aserbajdsjans president

Senere denne uken møter Armenias statsminister Aserbajdsjans president i Praha for å normalisere forholdet mellom de to land.

Av NTB | 05.10.2022 16:50:52

Politikk: Også Frankrikes president Emmanuel Macron og EU-president Charles Michel vil være til stede, opplyste den armenske statsministeren Nikol Pasjinian onsdag.

Samtalene finner sted få dager etter at de to landenes utenriksministre kom sammen for å utarbeide en skisse til en fremtidig fredsavtale.

Armenia og Aserbajdsjan har utkjempet to kriger – den ene på 1990-tallet, den andre i 2020 – som følge av strid om enklaven Nagorno-Karabakh. Enklaven er folkerettslig en del av Aserbajdsjan, mens befolkningen hovedsakelig er armensk. Over 6.500 soldater ble drept i kampene i 2020.

I forrige måned inngikk de to landene en våpenhvile, men det har likevel oppstått nye sammenstøt i Armenia ved grensen til Aserbajdsjan, hvor flere hundre personer har blitt drept.

(©NTB)

Flere nyheter: