reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Utenriksministrene i Armenia og Aserbajdsjan skal møtes fredag for å diskutere den militære konflikten i Nagorno-Karabakh. Disse bygningen i den regionale hovedstaden Stepanakert har fått store skader fra aserbajdsjansk artilleri. Foto: Dmitri Lovetskij / AP / NTB

Armenia og Aserbajdsjan vil møtes i Russland

Både Armenia og Aserbajdsjan har takket ja til å møtes til forhandlinger i Moskva, opplyser russiske myndigheter.

Av NTB | 09.10.2020 09:53:10

Politikk: – Både Jerevan og Baku har bekreftet sin deltakelse i konsultasjonene. Forberedelsene er i gang, sier det russiske utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova fredag formiddag.

Zakharova sier det er ventet at de to landenes utenriksministre møtes senere samme dag.

Beskjeden kommer dagen etter at Russlands president Vladimir Putin inviterte partene til den russiske hovedstaden. Han ba samtidig om stans i kampene i Nagorno-Karabakh på humanitært grunnlag, slik at døde og krigsfanger kunne utveksles.

Russland har et godt forhold til begge de tidligere Sovjet-republikken i Kaukasus, men samarbeider tettest med Armenia.

De siste ukene har den lange konflikten om Nagorno-Karabakh blusset opp igjen. Området er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men har i praksis vært en selvstyrt republikk siden en krig i kjølvannet av Sovjetunionens kollaps tidlig på 1990-tallet. Befolkningen er overveiende armensk, og Nagorno-Karabakh får omfattende støtte fra Armenia.

Kampene de siste ukene er de mest omfattende siden krigen som endte i en våpenhvile i 1994. Den underliggende konflikten ble den gang ikke løst, og det har vært trefninger en rekke ganger de siste tiårene.

(©NTB)

Flere nyheter: