Menu
Landslagstrener Arild Monsen har testet positivt for korona. Foto: Terje Pedersen / NTB

Arild Monsen har testet positivt for korona: – Vi krysser fingrer for at ikke flere er smittet

Sprinttrener Arild Monsen er koronapositiv under en uke før avreise til OL i Kina. Den norske langrennsleiren går noen spente dager i møte.

Av NTB | 24.01.2022 11:06:09

Sport: – I forbindelse med planlagt hjemreise fra (italienske) Seiser Alm for trenerne Arild Monsen og Ole Morten Iversen i går kveld (søndag), har Monsen testet positivt for covid på antigentest ved ankomst Gardermoen og i dag på PCR. Iversen testet negativt, skriver mediekontakt Gro Eide i en pressemelding.

Langrennslandslagene er på høydesamling i italienske Seiser Alm som oppkjøring til OL, som starter fredag i neste uke.

Eide skriver at alle løpere, trenere og støtteapparat som fortsatt befinner seg i Seiser Alm, testet både søndag kveld og mandag morgen negativt på hurtigtest gjennomført av landslagslegen.

I Seiser Alm er Eirik Myhr Nossum definert som nærkontakt, og de mannlige løperne trener kun rundt hotellet i dag. Bjervig opplyser at Norges Skiforbund jobber på spreng med å kartlegge alle nærkontakter.

– Vi jobber med å få oversikt over gjeldende praksis i Italia. Det er ulikt fra region til region.

Bjervig sier at de ikke vet hvordan smitten har kommet inn i troppen.

– Vi kjenner ikke til smitteveien og kan bare krysse fingrer for at ikke flere er smittet. Alle tester til nå har vært negative for dem som er igjen i Italia, sier Bjervig.

I Italia må nærkontakter som ikke har tatt koronavaksine i løpet av de siste 120 dagene, i karantene i fem dager og i tillegg avgi negativ koronatest.

Langrennslandslaget skal etter planen fly til Beijing allerede torsdag denne uken, men har en alternativ flymulighet tilgjengelig kommende mandag.

I regi av Olympiatoppen er det satt opp to charterfly med avreise fra Gardermoen for norske utøvere og ledere.

– Det som er sikkert, er at Arild ikke kan reise 27. januar. Han rekker ikke å ta to negative tester innen den tid. Det skal vel også godt gjøres om han rekker flyet som går 31. januar. Det er også et spørsmål om hva Olympiatoppen regner som risikofritt, sier Bjervig til NTB.

– Det var det verste som kunne skje, smitte i troppen så tett innpå avreise til OL, sier langrennssjef Espen Bjervig til NTB.

Dersom en utøver eller trener tester positivt for viruset, må vedkommende teste negativt senest fem dager før avreise til Kina. Dermed kan det spøke for OL-deltakelse for eventuelle utøvere som tester positivt fra nå av.

(©NTB)