Menu
Bussen med Argentinas verdensmestere beveget seg langsomt gjennom gatene i Buenos Aires mens store folkemengder hyllet heltene. Til slutt måtte spillerne gå over i helikoptere fordi bussen ikke kom fram. Foto: Natacha Pisarenko, AP / NTB

Argentinas seiersparade avbrutt – Messi og lagkameratene hentet av helikopter

Det oppsto kaos i Buenos Aires da folket skulle hylle Lionel Messi og de andre VM-heltene. Spillerne måtte forlate bussen og hentes av helikopter.

Av NTB | 20.12.2022 20:46:21

Sport: Anslagsvis fire millioner mennesker var ute i gatene for å få et glimt av Messi og VM-trofeet. Den åpne bussen måtte endre rute fordi den ikke greide å komme fram, og det førte til ytterligere tumulter. Til slutt forlot spillerne bussen og gikk om bord i helikoptere som fløy dem vekk fra kaoset.

– Verdensmestrene flyr over paraderuten i helikoptere fordi det ble umulig å fortsette på bakken som følge av eksplosjonen av allmenn glede, tvitret Gabriela Cerruti, som er talskvinne for presidentembedet.

Millioner av argentinere trengte seg sammen i hovedstadens gater for å hylle spillerne. I en åpen buss skulle VM-troppen kjøres gjennom hovedstaden. Det lå an til en lang ventetid for mange. Det var allerede ved paradens start fullt til trengsel rundt Obelisken, som er i enden av ruten.

Bussens sakte ferd gjennom gatene startet kvart på tolv lokal tid (15.45 norsk tid). Det var anslått at bussen ville bruke åtte timer på å tilbakelegge omtrent 30 kilometer, men etter drøyt fire timer var den langt etter skjema.

Ifølge argentinske medier har tog til hovedstaden vært overfylt tirsdag, og man ble nødt til å stenge både tog- og t-banestasjoner på grunn av de store folkemengdene. Mobilnettverkene fikk også problemer med å tåle belastningen. Det anslås at minst fire millioner mennesker var ute i gatene.

Det ble tidlig kaotiske tilstander rundt bussen, som også hadde en hale av motorsykler og andre tohjulinger. Noen prøvde også å holde følge med bussen til fots.

Ettersom bussen måtte endre rute, fløy ryktene om at folk ventet på feil sted, og det førte til at mange prøvde å ta seg til andre steder. De store folkemengdene som ventet ved Obelisken fikk ikke se annet enn helikoptere som fløy høyt over dem.

Der tilbrakte spillerne og støtteapparatet natten. Messi la på Instagram ut et bilde der han sover med pokalen. Det var tirsdag «likt» over 30 millioner ganger.

Buenos Aires har drøyt 15 millioner innbyggere. Myndighetene har gjort tirsdag til nasjonal fridag i anledning VM-triumfen, og et stort antall mennesker inntok gatene for å feire landets tredje VM-tittel i fotball.

Spillerne ble hyllet av titusener allerede da de landet i Argentina ti over halv tre natt til tirsdag. Mange hadde møtt opp på flyplassen eller stilt seg langs veien spillerbussen kjørte til Argentinas fotballforbunds treningsanlegg.

(©NTB)

Flere nyheter: