Menu
Lionel Messi sammen med Argentinas trener Lionel Scaloni etter kvartfinalekampen mot Nederland. Foto: Ricardo Mazalan / AP / NTB.

Argentina-trener Scaloni: – Messi er den største gjennom alle tider

Argentinas suksesstrener Lionel Scaloni mener at Lionel Messi er tidenes beste fotballspiller.

Av NTB | 14.12.2022 08:07:13

Sport: Debatten om hvem som er den beste har ingen fasit. Temaet vil for alltid skape debatt. Vi snakker om nasjonen som også har fostret fotballkunstneren Diego Maradona.

Scaloni innrømmer at han snakker for sin syke mor, men var som alle andre mildt sagt imponert over den lille 35-åringen etter at Argentina slo Kroatia 3–0 og tok seg til VM-finalen tirsdag kveld.

– Er han den beste noensinne? Som argentiner ser det naturligvis slik ut. Kanskje er det egoistisk tenkt, men i mitt sinn er det ingen tvil. Han er historiens aller beste spiller, sier Scaloni.

Han sier at han har det store privilegiet å trene den lille magikeren.

– Det er en ære å få være treneren hans og se ham spille. Det er alltid spennende å se ham i aksjon, for hver eneste gang han spiller blir han en enorm motivasjonsfaktor for lagkameratene, for folket og for hele verden. Det er ikke så mye mer å si om ham enn det som allerede er sagt. Det er et voldsomt privilegium å ham i troppen din, sier Scaloni.

Lionel Messi scoret ett og var sterkt involvert i de to andre målene da Kroatia ble slått. Messi ble den første spilleren siden 1966 til både å score og bidra med målgivende i fire VM-kamper tirsdag kveld. Totalt står han med 11 VM-mål.