reklame for Sheiken Bowling
Menu
Bussene som frakter nye rekrutter til Madla leir, får kun lov til å ha med seg elleve rekrutter om gangen. Her fra søndag da de første rekruttene ankom. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Årets rekrutter på vei inn i førstegangstjenesten – blir koronatestet ved ankomst

De første rekruttene til årets førstegangstjeneste ankommer i disse dager Madla leir i Stavanger. Der testes de for korona idet de går av bussen.

Av NTB | 21.04.2020 12:17:52

Politikk: Siden søndag har rundt 350 personer ankommet Madla, og ytterligere 550 vil ankomme i løpet av tirsdag og onsdag.

– Det første som skjer ved ankomst, er at de gjennomgår en hurtigtest og en blodprøve, før de sendes videre til nese- og svelgprøve, sier kommunikasjonssjef Endre Nedberg i Forsvarets sanitet til NTB.

Dersom hurtigtesten gir en indikasjon på at rekruttene kan ha koronaviruset, blir de tatt til side i påvente av den endelige testen. De som nylig har opplevd enkelte symptomer, blir også tatt til side og atskilt fra resten av rekruttene, forklarer Nedberg.

De siste testene vil bli gjennomført onsdag ettermiddag og kveld. Resultatene vil tidligst være klare på fredag.

– Dersom noen er smittet, vil de bli håndtert i henhold til planen. De blir fulgt opp og satt i isolat i garnisonen, sier han.

Fordelt over tre dager neste uke vil også 300 rekrutter ankomme Terningmoen, med cirka 100 rekrutter hver dag.

– Vi fordeler innrykket over flere dager for å redusere eksponeringen i større grupper de første dagene, trykket på flyplassene på Gardermoen og Sola, samt offentlige knutepunkter, sier Nedberg

(©NTB)

Flere nyheter: