reklame for Sheiken Bowling
Menu
Strømprisene har vært et aktuelt samtaletema den siste tiden. Foto: Paul Kleiven / NTB

Årets billigste strøm i Sør-Norge torsdag

Torsdag blir snittprisen på strøm i Øst-Norge og Sør-Vestlandet ligge på 0,54 kroner per kilowattime (kWh). Det er hittil det laveste i 2022.

Av NTB | 25.05.2022 14:01:10

Økonomi og næringsliv: Det viser foreløpige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool. Den laveste kWh-prisen torsdag blir mellom klokken 14 og 15 i hele Norge, da på 0,03 kroner.

– De lave prisene i morgen gjelder hele Sør-Norge, og mange har jo fri på helligdagen. Det vil nok spille en rolle. Det er kommet noe mer nedbør, men det skulle ikke ha så mye å si for prisene, sier kraftanalytiker John Brottemsmo til E24.

Samtidig er han usikker på akkurat hvorfor prisfallet er så stort.

Snittprisen i landet vil torsdag ligge på 0,34 kroner per kWh. Det er 0,62 kroner lavere enn på onsdag og 0,07 kroner lavere enn samme dag i fjor. Den høyeste døgnprisen på strøm torsdag finner vi i Sørvest-Norge på 0,52 kroner per kWh. Deretter kommer Sørøst- og Vest-Norge med en døgnpris på 0,51 kroner og Midt- og Nord-Norge med en døgnpris på 0,08 kroner.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og på siden kommer nettleie. I Nordland, Troms og Finnmark er det ingen merverdiavgift på strøm, og i Finnmark og Nord-Troms slipper man også å betale forbruksavgiften.

Tirsdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 1,86 og 0,03 kroner per kWh. Samme dag i fjor var den på 0,55 og 0,20 kroner per kWh.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Torsdag blir det høyest strømpriser i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge. Mellom klokken 21 og 22 vil strømprisen der ligge på 1,38 kroner per kilowattime (kWh). I Midt- og Nord-Norge blir prisen 0,12 kroner per kWh på sitt høyeste.

Flere nyheter: