Menu
ØIF Arendal overrasket med borteseier over Elverum og skaffet seg en 4. finalekamp. Foto: Javad Parsa / NTB

Arendal stoppet Elverum-festen – vant 30-25 på bortebane

Elverum slet tungt mot ØIF Arendal og fikk ikke gullfesten de ønsket. Med 25-30 går sluttspillfinalen til 4. kamp.

Av NTB | 08.06.2022 20:46:18

Sport: Det skjedde i en kamp der det seiersvante Elverum-laget var uvanlig svakt defensivt og heller ikke hadde noen kjempeuttelling framover i banen.

ØIF Arendal var revansjesugen etter en svak hjemmekamp sist, og de tente til for fullt og var best i mesteparten av kampen.

– Vi leverer på alle de parameterne vi ikke leverte på sist. Vi kommer med masse innsats og glød, og vi slipper oss løs. Jeg synes vi spiller en ordentlig fin kamp, sa trener André Jørgensen til TV 2.

Etter en jevn åpning koblet ØIF et lite grep om kampen inn mot pause. Da ledet gjestene 15-13 etter å ha scoret de fire siste målene.

Elverum-trener Børge Lund varslet defensiv justering foran annen omgang, men gjestenes ledelse vokste til fem mål i løpet av noen minutter. Og ti minutter før slutt var ØIF oppe på 26-19.

– Arendal er bedre enn oss i dag. De er skarpere i en god del av det de foretar seg på banen. De spiller sin beste kamp denne sesongen, synes jeg, sa Lund etter kampen.

ØIF-keeper Kristijan Jurisic fikk opp redningsprosenten sin etter pause, og i tillegg var linjespiller Fredrik Børm viktig med sju mål. Han traff på mye i sentrale deler av kampen.

Vertene maktet aldri å tette forspranget til mindre enn fire mål. Men Elverum leder 2-1 i best av 5-serien og får en ny mulighet til å sikre sluttspilltittelen i Arendal lørdag.

(©NTB)