reklame for Sheiken Bowling
Menu
Østerrikske avisforsider etter dopingrazziaen under VM på ski i Seefeld. Fem VM-utøvere ble pågrepet mistenkt for doping. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix

ARD: Nye involverte i Seefeld-skandalen pekes ut

Idrettslegen Mark Schmidt skal ha navngitt flere nøkkelpersoner i dopingringen som ble avslørt etter ski-VM i fjor.

Av NTB | 03.05.2020 12:47:29

Sport: Det kommer fram i materiale den tyske TV-kanalen ARD la fram lørdag. Deres reportere har sett rettsdokumenter der en tidligere østerriksk langrennstrener og en kroatisk friidrettstrener pekes ut.

Dokumentene skal ikke stamme fra en rettsprosess i Tyskland. ARD har vært førende i dekningen av saken fra første dag.

Schmidt ble arrestert i mars i fjor og er tiltalt. To østerrikske langrennsløpere er idømt betinget fengsel for sin innblanding i saken. Andre utøvere er utestengt fra idretten for lengre perioder.

I tråd med tyske regler navngis ikke legen av påtalemyndigheten, men i etterkant av politiaksjonene under ski-VM i Seefeld kom det fram at det dreide seg om Schmidt i Erfurt. Sammen med fire «hjelpere» er han tiltalt på flere punkter for å ha organisert dopingen av utøvere i flere idretter, blant disse sykling og diverse vinteridretter.

Seefeld-VM ble rammet av skandalen da politi og dopingjegere raidet det østerrikske løperhotellet. Der fant de en løper som var midt i prosessen med å tilføre sitt eget blod for å bedre oksygenopptaket.

(©NTB)

Flere nyheter: