Menu
Den norske vin- og brennevinsprodusenten Arcus fusjonerer med finske Altia og danner et nytt selskap, Anora. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Arcus fusjonerer med finske Altia

Arcus, Norges største vin- og brennevinsleverandør, fusjonerer med finske Altia og blir dermed ledende i Norden.

Av NTB | 29.09.2020 09:23:17

Økonomi og næringsliv: I en børsmelding tirsdag opplyses det at det nye selskapet vil få navnet Anora Group.

Avtalen priser Arcus til rundt 2,9 milliarder kroner, og aksjeeierne i Arcus vil få 0,4618 nye aksjer i Altia for hver aksje de har i Arcus, noe som betyr at det nye selskapet Anora vil eies 53.5 prosent av Altias aksjonærer og 46.5 prosent av Arcus’ aksjonærer.

Arcus ble skilt ut fra Vinmonopolet i 1996, for å skille mellom salg og omsetning (Vinmonopolet) og import, eksport, produksjon og lagring (Arcus). Senere solgte staten seg etappevis helt ut av selskapet-

Arcus’ største aksjonærer nå er Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica med 40 prosent av aksjene, samt John Fredriksens selskap Geveran Trading, ifølge Dagens Næringsliv.

Det nye selskapets største eiere vil da bli Canica AS med 22,4 prosent. Vake Oy (et statseid finsk investeringsselskap) med 19,4 prosent og Geveran Trading med 4,6 prosent av aksjene.

Avtalen om fusjon må godkjennes av de ekstraordinære generalforsamlingene til Arcus og Altia, som skal holdes i november, og fusjonen ventes fullført i løpet av første halvår av 2021.

(©NTB)

Flere nyheter: