Menu
Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) sier at det er opp til partene i flytekniker-konflikten å komme fram til en løsning. Foto: Annika Byrde / NTB

Arbeidsministeren: Partene sitter med ansvaret

Det er NHO Luftfart og NFO som sitter med ansvaret om lockout i flytekniker-konflikten, understreker arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap).

Av NTB | 21.06.2022 21:31:01

Arbeidsliv: – Bruk av kampmidler er et legalt virkemiddel i norsk arbeidsliv. Lockout er veldig uvanlig og oppfattes dramatisk. Det er partene som eier konflikten og som sitter med ansvaret for å finne en løsning, sier Persen (Ap) i en kommentar til NTB.

Regjeringen kan stanse en pågående arbeidskonflikt dersom konflikten setter liv og helse i fare. Helsedepartementet har tirsdag kveld bedt Luftambulansetjenesten om å orientere dem om konsekvensene av en eventuell lockout, hvor også luftambulansene vil bli påvirket.

– Disse opplysningene vil departementet oversende til Statens helsetilsyn som vurderer nærmere om disse konsekvensene vil medføre fare for liv og helse. Det er Statens helsetilsyn som er faglig ansvarlig for en slik vurdering, skriver statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) i Helsedepartementet i en uttalelse til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: